Viva Credit Blog

Viva Credit Blog

Ai o mașină? Minunat! Știm, e foarte utilă. Este și foarte comod să te deplasezi cu ea atunci când ai de făcut diverse deplasări. Dacă mai ai și ceva de cărat, portbagajul e mare noroc. Urci în ea și te duce unde vrei, nu? Asta îți dă o senzație de libertate și o stare de bine. Ai muzica dată la maximum, viteza la fel și conduci. Te simți bine. Te crezi regele șoselelor, nu? 🙂
Bine, deschide ochii acum și trezește-te din acest vis frumos. Pentru că, da, este un vis.
Realitatea e, de fapt, alta. Și știi și tu acest lucru. Bară la bară, claxoane, nervi întinși la maxim, niște vorbe “de duh” spuse peste geam sau în sinea ta.

traffic jams in the city, road, rush hour
E confortabil să te plimbi cu masina, cu condiția să ieși din oraș. Din păcate, acesta se aglomerează din ce în ce mai mult de alte mașini. Ajunsul la timp la birou devine o adevărată provocare. Sau cînd încerci să ajungi la întâlnire la ora stabilită și nu reușești. Atunci când te grăbești mai tare, ai impresia că toți au ieșit cu mașinile în oraș. Ambuteiajele parcă îți fac în ciudă și-ți demonstrează că nu ai cum să ajungi la timp atunci când îți propui acest lucru. Cunoaștem și noi situații de genul ăsta. Cine nu le cunoaște?
Acum că ai văzut cât timp poți pierde în traficul orașului, hai să vedem și la capitolul bani care e situația. Nu prea bine, cu siguranță. Vrei să-ți aduc aminte de consumul mare de motorină/benzină prin oraș? Știi și tu că mașina ta consumă mai puțin carburant atunci când merge la drum întins și cât de mult „mănâncă” când oprește din 5 în 5 metri.

Atunci când o bagi ba în treapta întâi de viteză, ba în a doua…și tot așa. Mașina ta consumă carburant cu cel puțin 50% mai mult atunci când mergi în oraș. Cam mult, nu?
Ce poate să te scutească de tot chinul ăsta? Transportul în comun! Orice ai în oraș. Metrou, autobuz sau tramvai. Folosește-le. În primul rând vei salva niște bani…și nu puțini. Transportul în comun este ieftin însă dacă îți faci abonament, este și mai avantajos. Fă-ți un abonament lunar la unul dintre acestea și o să vezi câti bani îți rămân în buzunar. Mulți! Ia fă niște calcule și vezi dacă avem dreptate! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: