Viva Credit Blog

Viva Credit Blog

Cuvântul “rată” este egal cu stresul pentru mulți dintre noi. Un mare stres atunci când știm că în data de… avem de plătit suma de… Rata nu este o opțiune din momentul în care ai ajuns s-o ai. Este obligatorie. În contractul de creditare vei avea întotdeauna stipulate niște clauze în care ești anunțat ce se va întâmpla dacă nu-ți plătești rata la timp. Iar asta pune o mare presiune psihică pe tine. Și este de înteles.

Cu siguranță stresul ratelor poate fi diminuat mult dacă ții cont de niște reguli:

 1. Înregistrează-ți venitul lunar total pe familie. Asta te va ajuta să vezi care este disponibilul tău financiar în fiecare lună.
 2. Gestionează-ți bugetul până la ultimul leu.

Asta înseamnă să ții toate cheltuielile sub control. Chiar dacă ți se umple biroul de liste și listuțe cu cheltuielile obligatorii pe care le ai: rate, facturi, taxe. Crede-ne, asta te va ajuta să știi mult mai bine cum și unde se duc banii tăi.

Cel mai important lucru este să pui bani deoparte pentru rată chiar în ziua în care ai        luat salariul. De ei știi sigur că nu te apropii orice ar fi. Faptul că îi ai puși separat te va face și pe tine să mai scapi de stresul ratei. Dacă nu de tot, măcar puțin.

Trage linie și vezi câți bani îți mai rămân la dispoziție. Acum, sarcina ta cea mai importanta este să te încadrezi în acest buget rămas.

business accounting with saving money with hand putting coins in jug glass concept financial

Cum poti face acest lucru?

În primul rând, stabilește-ți un buget zilnic în care ar trebui să te încadrezi. Dacă l-ai depășit într-o zi, ai grijă ca în ziua urmatoare să cheltui mai puțin. La finalul săptămânii verifică dacă te-ai încadrat în suma pe care o aveai alocată.

În al doilea rând, încearcă să reduci cheltuielile atunci când se poate. Uite câteva idei pe care le-am testat:

 • gătește acasă cu ingrediente de la piață. În felul acesta, ai și ce să iei la pachet în ziua următoare și nu mai cheltui alți bani.
 • fă-ți lista de cumpărături săptămânal și poți chiar comanda online. Nu doar că salvezi timp, dar și bani, pentru că nu vei mai fi tentat să încerci tot felul de produse noi care-ți fac cu ochiul.
 • dacă ai abonament la telefonul mobil, încearcă să nu depășești disponibilul de minute și date pe care-l ai.
 • stinge lumina și nu lăsa apa să curgă. Face bine atât bugetului cât și mediului înconjurator.

Să reduci cheltuielile nu ar trebui să fie un chin. Gândește-te că este, de fapt, un mod echilibrat de a trăi.

În plus, poate veni cu beneficii suplimentare: bani puți deoparte. Știi vacanța aia la care tot visezi? S-ar putea să ți-o permiți curând 🙂

3 comentarii la „Rată=Stres? Nu neapărat!

 1. Roșu liliana spune:

  As dori un amprumut

  Apreciază

  1. Roșu liliana spune:

   A-mi place viva credit cineva mia recomandat

   Apreciază

  2. Viva Credit spune:

   Buna ziua,

   Pentru a putea beneficia de un imprumut este necesar sa intrati pe site-ul nostru http://www.vivacredit.ro si sa completati o cerere online care nu dureaza mai mult de 10 minute. Imediat dupa finalizarea cererii veti fi contactata pentru un raspuns.
   In acest moment avem o dobanda promotionala de 0%, adica in data scadenta veti plati aceeasi suma pe care o imprumutati.
   In cazul in care va putem ajuta cu orice informatii ne puteti contacta telefonic la 021.303.0080 sau pe e-mail la suport@vivacredit.ro.

   Va multumim,
   Echipa Viva Credit

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: