Viva Credit Blog

Viva Credit Blog

“Bună! Eu am o mare problemă cu cosmeticele. Fac ce fac și dau mai mult de jumătate de salariu pe ele. “

Iată câteva trucuri ca să ieși mai ieftin, dar și frumoasă.

  • Folosește produsele universale. Decât să investești în creme, loțiuni de corp și măști scumpe din comerț, mai bine alegi un borcan de ulei de cocos, pe care îl poți folosi și ca demachiant pentru față, și ca mască hidratantă pentru păr și ca emolient pentru corp. Dacă îl amesteci cu cafea măcinată sau cu mălai obții și un scrub de corp, cu efect “piele de bebeluș”. După cum vezi, nu e greu și nici scump să ai grijă de pielea și părul tău. Trebuie doar să faci alegeri inteligente. Pe lângă uleiul de cocos, poți opta și pentru ulei de argan, de jojoba sau de măsline.
  • Prepară-ți cosmeticele în casă. Nu-ți trebuie multe ingrediente. Câteodată nici nu va trebui să cauți mai departe de cămară sau frigider. Pentru orice problemă a tenului la care te poți gândi, există o soluție cosmetică naturistă. De la infuzii, la măști, la creme hidratante. Caută rețete pe net și experimentează. Astfel de soluții sunt, practic, tratamente la nivelul celor din saloanele de cosmetică, doar că gratuite.

woman gets cream in the face. Skin care concept.

  • Cumpară produse testate si recomandate. De multe ori, ne gândim că ce e scump e și bun. Nu întotdeauna. Ba chiar s-au făcut și studii care demonstrează că unele mărci pe care le găsești la supermarket sunt mai bune decât unele mărci de 2-3 ori mai scumpe. Când ai un buget restrâns, e bine să mergi la sigur. Așa că, intră pe grupuri și forumuri și vezi ce recomandă lumea.
  • Cumpără gramaj family. De obicei, cantitățile mari vin la pachet cu un preț mai bun. Și atunci, de ce să nu profităm de acest avantaj? Recomandăm în special pentru gel de duș si șampon.
  • Golește recipientele până la ultima picătură. De multe ori nu avem răbdare să terminăm o cremă, un ulei sau alt produs cosmetic și cumpărăm altul. Sau ni se pare foarte greu să strângem tubul ăla de fond de ten până, efectiv, nu mai e nimic în el. După ce credem că am terminat crema, dacă ne chinuim să mai “stoarcem” recipientul, ne dăm seama că ar mai fi încă pentru vreo 2-3 utilizări. Nu risipi, folosește până la ultima picătură. În felul acesta vei mai întârzia cu câteva zile achiziția unui nou produs.
  • Cumpără-ți doar strictul necesar. Renunță la gândirea “să fie acolo”. Nu face colecție de cosmetice, știi că nu le vei folosi pe toate. Plus că, folosirea a nu știu câte creme nu-ți garantează tinerețea fără bătrânețe. Cumpără-ți doar ce-ți trebuie pentru îngrijirea zilnică și nu-ți încărca tenul excesiv. Astfel riști să faci mai mult rău decât bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: