Viva Credit Blog

Viva Credit Blog

“Mie îmi place mult să călătoresc. De multe ori fac acest lucru singură. După fiecare plecare, cardul meu suferă. Ce sugestii aveți pentru mine? ”   Anca T

A călători e frumos, interesant și palpitant. Această pasiune îți aduce multe amintiri și experiențe frumoase în viață. Până la urmă din ce este construită viața? Din amintiri, bineînțeles. E adevărat că aceste amintiri te cam costă, dar na, merită. Dar, cu siguranță, există diferite metode prin care ai putea face acest lucru fără a fi atât de costisitor.

Hai să vedem cum poți crea amintiri frumoase cu bani puțini.

Evită perioadele de sezon turistic. Bine, asta nu înseamnă că trebuie să mergi vara la schi și iarna la mare, dar evită să pleci în călătorii atunci când toată lumea face acest lucru. Și, aici ne referim, în special, la lunile iulie și august. Știi și tu că în plin sezon drumul, cazarea și mâncarea costă foarte mult. De ce? Pentru că e cererea mare iar operatorii turistici profită de acest lucru cât pot ei de mult.

Vânează ofertele promoționale. Acele “Last minute” sunt o adevărată găselniță a agenților de turism care încearcă să “scape” de pachetele nevândute. Același lucru îl fac și hotelierii, tocmai pentru a-și umple camerele rămase goale.

Ca să fii la curent cu toate aceste chilipiruri turistice, abonează-te la site-urile liniilor aeriene sau la cele de călătorii. Astfel, afli primul despre ofertele pe care le au.

Woman traveling in Budapest

Călătorește în timpul săptămânii. E foarte probabil ca prețurile să fie mai mici, cel puțin la cazare și mâncare. Și asta pentru că nu mai e acea aglomerație din weekend când comercianții își permit să crească prețurile.

Negociază prețurile la cazare. Da, dacă alegi orice altă variantă de cazare, în afară de hotel, află că poți face acest lucru. Orice proprietar de vilă, pensiune sau apartament va dori să aibă clienți așa că, va veni în întâmpinarea ta cu un preț mai bun decât cel afișat pe site-urile de specialitate.

Nu parcurge toată distanța cu avionul. Folosește și trenurile care au prețuri decente și te duc la destinație cu o viteză destul de mare. Și-n plus, există un alt avantaj, pe lângă cel al banilor. Peisajul. Da, îți vei bucura cardul, dar și ochii cu această călătorie făcută cu trenul.

Evită bagajul de cală. Știi și tu că acesta costă în plus față de biletul de avion. Fă-ți bagajul în așa fel încât să nu mai fie nevoie să apelezi la acest serviciu care-ți va scoate din buzunar în jur de 20 E. Prețul variază în funcție de compania aeriana cu care alegi să zbori.

Alege și destinațiile unde ai prieteni. Asta e varianta ideală de călătorie ieftină! 😊 Nu mai cheltui bani pe cazare, ceea ce înseamnă că salvezi o sumă importantă de bani. Așa că, stresul banilor dispare, iar tu te bucuri de prietenii tăi pe care nu i-ai văzut de ceva timp.

Evită să faci shopping în vacanță. Care este scopul călătoriei tale? Vizita sau shopping-ul? Dacă varianta a doua nu intră în calcul, atunci limitează-te la mici suveniruri care să-ți aducă aminte de locurile vizitate, dar care să nu-ți golească contul.

Evită restaurantele din zona turistică/centru. Fii un om al locului. Mâncarea cea mai bună nu se află neapărat în locurile astea. Mergi și în zonele neștiute ale orașului pe care-l vizitezi. Descoperă străduțele mici și înguste care pot fi o adevărată surpriză la capitolul mâncare. Și aici ne referim la ieftin și bun! 😊

Nu ai cu cine să pleci în vacanță? Cum să nu ai? 😊 Cu siguranță te vei sincroniza, la un moment dat, cu vreo prietenă care iubește la fel de mult călătoriile și, astfel, vei avea cu cine să împarți măcar cheltuielile la cazare.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: