„Vreau să-mi cumperi acum, vreau asta, vreau și asta, de ce nu-mi cumperi astea, mamiiii, tatiiiii!!!!!”
Lacrimi, insistențe, pe alocuri isterii cu tăvălit pe jos.
Îți sunt cunoscute scenele astea atunci când intri cu copilul într-un magazin? Începe să alerge haotic printre rafturi și uită absolut orice cuvânt din dicționar, în afară de „VREAU”.
Evident că cere diverse chestii…de cele mai multe ori inutile. Dulciuri, jucării, biciclete, trotinete, role, căști de telefon (altele)… Ce faci? Îi cumperi tot ce cere? Îi satisfaci toate aceste pofte ori îl mai temperezi cu diferite argumente să înțeleagă că nimic din tot ce cere nu este gratis și orice ban pe care îl dai pe orice cere el ajunge cu greu în portofelul tău.
Cum îl faci să conștientizeze toate astea? Explicându-i, pe înțelesul lui, ce este banul și de unde vine el. Uite câteva sugestii care ar putea să-ți fie de ajutor pentru a face față acestor situații sau pentru a le preveni.
- Nevoie sau moft? Întreabă-l dacă chiar are nevoie de acea jucărie sau e doar dorința de-a mai adăuga ceva la imensa colecție de păpuși, lego, puști etc. Copiii au deseori tendința de-a cere ce au, deja, acasă. Uneori doar pentru că nu mai țin minte ce jucării au acasă. Și asta pentru că nu se mai joacă cu ele. Îi amintești că are așa ceva acasă în camera lui si rezolvi problema lui „VREAU”. 😊
- Amânarea momentului. Încearcă să-i aduci aminte de Moș Crăciun. 😊 Să puna totul pe lista cadourilor de Crăciun. Sau spune-i că se apropie ziua lui de naștere și e un moment bun să primească atunci ce-și dorește. Există multe șanse să-i treacă până atunci. Bineînțeles, vor apărea alte dorințe între timp. 😊
- „Nu am bani acum”! Fă-l să înțeleagă ce înseamnă asta. Explică-i că sunt situații când chiar nu ai bani. Din momentul ăla ar trebui și el să se oprească din cerut fără a face vreo scenă pentru că nu primește ce-și dorește.
- Pune-l să aleagă un singur lucru! Când dă iama-n rafturile cu dulciuri, spune-i că din câte vrea poate să aleagă un singur desert. Ăla care-i place cel mai mult. Așa nu se va supăra că nu-i iei nimic, iar la cumpărăturile următoare își va alege altceva dulce.
- Plătește-l! Dă-i bani dacă face anumite lucruri prin casă. Să-și facă ordine-n cameră, sa ducă gunoiul. Inclusiv să citească. 😊 Știu, sună ciudat, dar din ce în ce mai puțini copii citesc o carte. Așa îl poți stimula. Stabilește-i o sumă per pagină. Dacă-și dorește neapărat acea trotinetă cu led-uri, să-și câștige banii pentru ea citind, dând cu aspiratorul, spălându-și farfuria după ce mănâncă s.a.
- Lista cu dorințe. Pune-l să facă o listă cu tot ce-și dorește. Apoi spune-i să bifeze ce este cel mai important să aibă din acea listă. Apoi din ce a bifat pe acea foaie, pune-l să aleagă ce-i este util. Și uite așa lista cu dorințe se va scurta considerabil.
- Pușculița. Învață-l să adune, nu să irosească. Banii pe care-i câștigă să-i strangă pentru a-și lua ceva consistent, util. Ceva ce ar prețui foarte mult pentru că este obținut prin munca lui și din banii câștigați de el. 😊
2 Comments
Cum este cu împrumutul de 2000 ron in 2 ore
Buna ziua,
Compania noastra ofera un credit pana la salariu cu valori cuprinse intre 100 si 2.000 RON. In acest moment avem o dobanda promotionala de 0% pentru primele 30 de zile de la semnarea contractului. Daca doriti sa aplicati este necesar sa intrati aici http://bit.ly/2QvgBhp si sa completati o cerere online care dureaza mai putin de 10 minute si puteti primi banii in cont in aceeasi zi.
In cazul in care va putem ajuta cu orice informatii ne puteti contacta telefonic la 021.303.0088 sau 0372.402.500.
Va multumim,
Echipa Viva Credit