Se apropie începerea școlii și, cu această ocazie, ne îndreptăm privirea spre elevii pe care îi susținem în atingerea performanței școlare. Știm cât de importantă este educația, de aceea, alături de parteneri de încredere, ne implicăm anual în programe și evenimente școlare despre care credem cu tărie că fac diferența în viețile elevilor: „Învață să reușești”, alături de partenerii noștri de la United Way; „Vreau în clasa a 9-a”, alături de World Vision, și Olimpiada Națională de Inovare și Creație Digitală InfoEducație, organizată de Colegiul Național „Unirea” din Focșani.
Învață să reușești
Programul „Învață să reușești!” desfășurat la Casa Valentina din București, ajută 40 de copii din familii dezavantajate să-și continue studiile și să-și îmbunătățească rezultatele școlare. Cei 40 de beneficiari primesc zilnic o masă caldă și, de asemenea, sunt implicați în numeroase activități educaționale menite să le dezvolte abilitățile cognitive și sociale. Activitățile în care sunt implicați cei mici includ sprijin la teme, activități de formare și dezvoltare a deprinderilor de scris, citit și calcul aritmetic, preponderent prin jocuri didactice, precum și ateliere creative și lecții demonstrative.
În paralel, 30 de părinți au beneficiat de asistență socială, suport material și consiliere în cadrul Academiei Părinților, abordând teme legate de educația și sănătatea copiilor.
Programul a inclus și pregătirea cadrelor didactice pentru a lucra cu copii din medii defavorizate, monitorizându-se progresul educațional și comportamental al acestora. În perioada următoare, specialiștii vor continua sprijinul pentru copii și vor identifica alți beneficiari eligibili, cu planuri de intervenție personalizate și actualizate constant, în funcție de nevoile apărute.
Vreau în clasa a 9-a
În 2022, ne-am alăturat proiectului „Vreau în clasa a 9-a” prin susținerea a 25 de elevi din Buzău să finalizeze cu bine studiile liceale.
Suntem în continuare alături de ei și în anul 2024. Anul acesta, toți cei 25 de elevii din Buzău susținuți de noi au avut rezultate bune pe parcursul anului școlar, finalizând studiile cu medii peste nota 7.50, ceea ce ne bucură foarte tare. Totodată, 93.8% dintre elevi au promovat examenul de bacalaureat, media obținută la examen fiind de 8.23, ceea ce ne confirmă că eforturile depuse în programul “Vreau în clasa a 9 a” dau roade.
Beneficiarii programului au participat și la o activitate de orientare profesională și în carieră, unde au explorat profesiile care li s-ar potrivi și au discutat despre modele de succes. Prin exercițiul SWOT, adolescenții și-au analizat punctele tari și slabe, oportunitățile și amenințările, conturându-și profilul personal ca viitor angajat. De asemenea, au discutat despre profesiile care îi atrag, meseriile viitorului și cele care ar putea dispărea în următorii ani.
„Programul „Vreau în clasa a 9-a” a reprezentat pentru mine o perioadă frumoasă din anii de liceu. În cadrul programului am participat lunar la diferite activități distractive, creative, interactive și de dezvoltare personală, care m-au ajutat foarte mult. Am învățat foarte multe lucruri pentru viitorul meu și pentru oamenii din preajma mea. Taberele de vară au fost cele mai frumoase activități. Am participat cu bucurie la fiecare tabără. Aici am adunat o mulțime de amintiri frumoase. Am desfășurat activități distractive și creative, am avut posibilitatea de a cunoaște persoane noi prin participarea la aceste activități. Aș dori să vă mulțumesc pentru tot sprijinul acordat și pentru toate experiențele frumoase de care am avut parte”, ne-a mărturisit cu lacrimi în ochi, Gabriela, absolventă a programului „Vreau în clasa a 9-a”.
InfoEducație
Vara aceasta a avut loc a 31-a ediție a Olimpiadei Naționale de Inovare și Creație Digitală InfoEducație. La fel ca în anii trecuți, am fost din nou alături de participanții la Olimpiadă și am sponsorizat în totalitate proba Open.
215 elevi din toată țara s-au adunat la Focșani pentru această Olimpiadă, iar ceea ce i-a adus împreună a fost pasiunea pentru tehnologia software cu caracter educațional, software utilitar/mobile, aplicații web, programare roboți și creație multimedia. La fața locului, au fost prezenți și 38 profesori și membri ai juriului, care i-au desemnat pe cei 32 de câștigători ai Olimpiadei.
Leave A Reply