Reduceri. Un cuvânt magic pentru cei mai mulţi dintre noi. Căci şi plin de bani să fii şi nu poţi refuza să cumperi ceva la preţ mai mic decât cel original. Dar… şi cumpărăturile astea se fac cu cap. Căci dacă te repezi în magazine, fie ele reale sau virtuale, fără să analizezi şi să calculezi un pic în prealabil s-ar putea să te trezeşti că ţi-ai luat o mare ţeapă. Aşa că, am pregătit pentru tine câteva ponturi care să îţi fie de ajutor în perioada reducerilor.
Primul lucru pe care îl ai de făcut este să ştii ce anume vrei să cumperi la preţ redus. Nu merge în magazine fără o ţintă precisă pentru că vei sfârşi prin a cheltui cu mult mai mult decât ţi-ai propus şi te vei trezi acasă cu lucruri de care nu aveai, cu adevărat, nevoie. De exemplu, ţie îţi trebuiau 2 perechi de pantaloni, 5 cămăşi şi 2 perechi de pantofi office şi tu te întorci cu 4 rochii, 2 perechi de sandale şi o geantă. Frumoase, ce-i drept, dar cu nimic mai deosebite decât toate celelalte din şifonier. Sigur, avem şi varianta pentru bărbaţi: pleci după un hard-disk extern şi ajungi acasă cu cel mai nou model de PlayStation. E bine să aştepţi perioada aceasta pentru obiecte pe care ştii că, oricum, vei ajunge să le cumperi. După ce ţi-ai stabilit lista de priorităţi, mergi şi vezi în diverse magazine care sunt preţurile lucrurilor. Doar aşa poţi să afli dacă ceea ce vrei este la reducere sau nu. Se ştie că sunt unii comercianţi care apelează la tot felul de tertipuri şi ajung să vândă chiar mai scump.
Perioadele de reduceri sunt aceleaşi în fiecare an, aşa că nu este greu să îţi pregăteşti din timp terenul. Fă economii în lunile de dinainte, ca să nu te trezeşti că au început ofertele iar tu nu ai resurse financiare ca să îţi duci planurile la bun sfârşit. Nici prin cap să nu îţi treacă să faci un Credit Până la Salariu pentru aşa ceva dacă nu ai nevoie urgentă de un anumit lucru, nu are o reducere consistentă şi mai ales nu ai siguranţa că îl vei putea plăti la timp. În plus, stabileşte-ţi clar un buget pentru astfel de cheltuieli şi ţine-te cu dinţii de el.
Când încep să apară reducerile, nu te repezi în primul magazin. Mergi peste tot, caută produsele care te interesează în mai multe locuri, analizează toate ofertele existente şi abia apoi te duci să cumperi. Dacă ştii că ai un prieten care îşi doreşte acelaşi lucru ca şi tine, caută ofertele 2 la preţ de 1 sau cele cu un produs la preţ întreg şi al doilea la jumătate de preţ. S-ar putea să ieşi chiar la o sumă mai bună decât cu reducerile procentuale.
Dacă nu ai un produs anume ca ţintă, de la o anumită firmă sau cu anumite specificaţii tehnice, ci doar urmăreşti preţul cel mai bun, ai grijă să nu te alegi cu unul de generaţie foarte veche sau cu hibe mari. Reducerile sunt perioada ideală pentru ca magazinele să scape de anumite lucruri ce nu au căutare printre clienţi. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul hainelor sau încălţămintei. Nu lua produse care au fost la modă anul acesta pentru că nu vei apuca să le porţi de câteva ori. Alege produsele clasice şi de bună calitate. De acestea te vei bucura multă vreme de acum înainte.
Poate eşti departe de orice aniversare sau sărbătoare, dar nu strică să te gândeşti şi la cadourile pentru cei dragi. Acum ai ocazia să le cumperi ce îţi doreşti sau ce îşi doresc ei cu adevărat fără să intri în faliment sau să le spui că nu ai avut posibilităţi. În plus, scapi şi de stresul şi aglomeraţia cumplită din magazine din perioadele premergătoare marilor sărbători.
În afara perioadelor clasice de reduceri, mai există o posibilitate excelentă de a cumpăra produse la preţ redus. Pe principiul „faci vara sanie şi iarna car”, cauţi produsele pentru sezonul următor exact când nu are nimeni nevoie de ele. Da, ştim că nu ai niciun chef să cumperi cauciucuri de iarnă când afară sunt 35 de grade la umbră. Dar acum nimeni nu le caută iar comerciantul ar face orice numai să scape de ele de pe stoc. Şi atunci de ce să nu profiţi tu?
Acestea fiind spuse şi ştiute, vă dorim cumpărături cu cap!
Leave A Reply