Viva Credit Blog

Viva Credit Blog

 

Nu întâmplător am ales acest slogan. Și, cum pentru noi contează mai mult ceea ce faci decât ceea ce spui, am trecut la fapte. Nu putem privi cu indiferență la cei mai puțin norocoși ca noi. Așa că, ne-am alăturat Asociatiei Climb Again care oferă ajutor copiilor cu diferite deficiențe. Escalada ca formă de terapie! Asta și-a propus Asociația Climb Again. Și asta face!
Misiunea lor este aceea de a susține copiii cu nevoi speciale în practicarea escaladei ca terapie, pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă și de integrare socială.
Și aici ne referim la copiii cu deficiențe senzoriale vizuale și auditive, psihice, fizice și/sau neuromotorii, la copiii cu afecțiuni din spectrul autist sau post-traumatice (traume fizice sau emoționale), precum și la cei din centrele de plasament.
Beneficiile escaladei practicată ca terapie sunt multiple. Printre ele le regăsim pe următoarele:

 • Dezvoltarea abilităților de viață independentă
  • Creșterea încrederii în forțele proprii
  • Îmbunătățirea imaginii de sine
  • Stimularea psihomotricității
  • Dobândirea unor noțiuni disciplinare de bază
  • Trăirea unei experiențe individualizate
  • Învățarea curajului de a depăși imposibilul

18237952_757411034417573_4695344663835778890_o

Membrii Asociatiei Climb Again își doresc să ajute cât mai mulți copii cu nevoi speciale, învățându-i să practice escalada atât ca terapie pentru dizabilitate, cât și cu perspective competiționale (paraclimbing). Insă, pentru acest lucru e nevoie de sprijin financiar. Aici, intervenim și noi, Viva Credit!
De la an la an, numărul copiilor cu nevoi speciale care s-au bucurat de beneficiile practicării escaladei a fost în continua creștere. Asociația Climb Again îi mobilizează pe copiii de la toate școlile speciale, de la diverse centre de plasament și asociații din București, și îi inițiază în escaladă, gratuit, în săli special amenajate pentru acest tip de activitate.
Planurile lor sunt curajoase și numeroase, pornind de la îndrumarea către escaladă a unui numar cât mai mare de copii cu nevoi speciale diverse și dezvoltarea programului de escaladă ca terapie pentru dizabilități la nivel national, și ajungând la crearea unui Centru de Escaladă Climb Again în București.
Atunci când au venit la sediul nostru și ne-au povestit cu ce se ocupă, ce planuri au, ce rezultate au obținut până acum, ne-am gândit imediat că merită să ne implicăm într-un proiect atât de generos. Ne-am angajat să-i susținem financiar în proiectele lor de viitor și am fost la sala de escaladă din Sema Parc ca să-i vedem “în acțiune” acolo unde, cu fiecare sesiune de escaladă, copiii cu nevoi speciale învață să-și depășească propriile limite și să sfideze imposibilul!
Lecții de viață, disciplină și voință, pasiune pentru muncă și multă dăruire! Asta ne-a fost dat să vedem!

“Grija și compasiunea față de oamenii cu dizabilități trebuie dublate de sprijin, încredere și curaj. Cu toții putem depăși imposibilul”, ne-a spus Claudiu Miu, Președinte Climb Again

Cu ajutorul Viva Credit, Asociatia Climb Again va mări în fiecare an numărul copiilor cu nevoi speciale care pot beneficia de toate avantajele escaladei, practicată ca terapie sau pentru performanță!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: