Viva Credit Blog

Viva Credit Blog

Nişte bani în plus nu strică niciodată, fie că ești angajat, student sau pensionar, am căutat pentru tine câteva modalităţi prin care poți obţine un venit suplimentar.

1. Vinde ce nu îţi mai trebuie. Scoat la vânzare orice obiect de care te-ai plictisit, o haină care nu-ti mai vine bine sau pantofi care nu mai sunt la modă. Nu e nicio ruşine în a câştiga bani din ceva pe care tu l-ai plătit la un moment dat. Aşa că poţi începe curăţenia generală, chiar dacă nu se apropie nicio sărbătoare.

2. Dacă eşti pasionat de sport, poţi oricând să îţi oferi serviciile celor mai puţin pricepuţi dar care tare şi-ar dori să ducă şi ei o viaţă activă şi să aibă acei muşchi pe care doar în reviste i-au văzut vreodată. Să fii antrenor personal poate fi extrem de măgulitor şi mai ales, profitabil.

3. Dacă ai terminat o facultate de limbi străine, română, matematică, fizică etc. poţi oricând să dai meditaţii. Îţi mai aduci aminte câţi bani dădeau părinţii tăi ca să poţi învăţa suplimentar? Gândeşte-te că acum tu eşti cel care poate câştiga astfel.

businessman with laptop computer working at office

4. Te crezi talentat la scris? Îţi place să îţi pui gândurile şi trăirile pe hârtie? De ce să nu le pui pe internet? Îţi poţi face singur şi gratis un blog. Dar aici durează destul de mult până poţi ajunge să câştigi bani. Este un proiect pe termen lung şi trebuie să lucrezi constant la el ca să speri că îţi va şi aduce un venit la un moment dat.

5. Poţi să devii mistery shopper. Aşa-numitul client misterios, care este plătit ca să verifice modul în care acţionează angajaţii unei companii sau dacă serviciile sunt cele aşteptate.

6. Îţi plac copiii? Te pricepi să ai grijă de ei şi să îi faci să se simtă bine? Atunci poţi să îţi oferi serviciile de baby-sitter. Sunt atâţia părinţi disperaţi că nu au cu cine să îşi lase copiii ca să petreacă şi ei o seară liniştită sau să meargă să îşi rezolve diverse probleme şi atât de puţini baby-sitteri buni.

7. Te pricepi să tricotezi? Sau să pictezi pe textile? Sau să faci obiecte decorative? Activităţile hand-made au luat o amploare deosebită în ultimii ani iar oamenii încep să le aprecieze la adevărata valoare. Aşa că dacă ştii că ai un talent pe care nu l-ai speculat până acum, ar fi un moment excelent să începi.

8. Și fotografia îţi poate aduce un venit suplimentar substanţial dacă ai talent şi un aparat bun. Îţi faci un portofoliu, o pagină de internet şi te faci cunoscut pe paginile de socializare. Astfel, ai şanse să începi să găseşti clienţi. Cui nu-i place o fotografie frumoasă, dintr-un moment important al vieţii?

9. Poţi face curăţenie în casele cunoştinţelor. În condiţiile în care mulţi muncesc de dimineaţa până târziu în noapte, o persoană pricepută şi îndemânatică este foarte apreciată şi răsplătită pe măsură.

10. Dacă te pricepi la croitorie şi ai şi o maşină de cusut, poţi începe să faci haine pe placul clienţilor. Întotdeauna o rochie făcută pe comandă va fi cu mult mai apreciată decât una cumpărată din magazin, pe care o mai au alte 5 colege de serviciu.

11. Dacă eşti maestru în bucătărie, poţi să pregăteşti meniuri de sărbătoare pentru cei ocupaţi sau dulciuri pentru devoratorii de bunătăţuri. Cu cât eşti mai talentat, cu atât vei primi mai multe comenzi şi vei găsi mai mulţi clienţi. Cui nu îi place să mănânce bine?

 

Ne oprim la 11 modalităţi de a obţine venituri suplimentare. Căci ştim cu toţii: ai nevoie de iniţiativă. Restul se rezolvă cu muncă şi dăruire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: