Viva Credit Blog

Viva Credit Blog

De câte ori ai auzit o voce în urma ta care-ți spunea: “Închide lumina! Iar o să dăm o grămadă de bani pe factură la curent!”?

Ia s-auzim! Hai, mâna sus! 🙂

Ei bine, da, curentul electric costă din ce în ce mai mult. Nu ne convine atunci când trebuie să scoatem mulți bani din portofel lună de lună.

Așa că, ne-am propus să-ți dăm câteva sfaturi cum ai putea să-ți reduci consumul de energie și, implicit, cum să mai economisești niște bani.

energie

  1. Nu ține lumina aprinsă într-o cameră în care nu stai. De ce să folosești curentul electric inutil? Și-n plus, utilizează lumina naturală cât de mult poti şi nu aprinde becurile atunci când nu ai nevoie de ele.
  2. Nu lăsa mai multe aparate electrice pornite. Adică, dacă privești televizorul, nu mai ține și calculatorul pornit. Sau invers.
  3. Înlocuiește becurile cu unele ecologice. Acestea consumă de circa 5-6 ori mai puţină energie electrică şi au o durată de viaţă de 10 ori mai mare decât cele clasice. Le găsești absolut în toate magazinele de specialitate.
  4. Cumpără-ți doar electrocasnice și electronice cu clasa de consum A++, A+, A Acestea consumă cantități foarte mici de energie.
  5. Eficientizează spălatul hainelor la mașina de spălat. Folosește-o la un grad de încărcare cât mai apropiat de capacitatea maximă.

Dacă nu o încarci cu multe rufe sau murdare foarte puțin, folosește un regim de spălare rapid și la 30, maximum 40 de grade. În acest mod vei reduce consumul de apă, de energie electrică şi timp.

  1. Deconectează încărcătoarele telefoanelor mobile după ce s-a terminat încărcarea lor, altfel acestea vor continua să consume energie electrică.
  2. Și frigiderul poate fi o sursă importantă pentru pierderea de energie. Dacă nu-l dezgheţi în mod regulat, consumul lui de energie poate creşte destul de mult. Dacă ești pe punctul de-a cumpăra unul nou, alege-l pe cel cu dezgheţare automată sau no-frost.

Niciodată nu-l poziționa lângă surse de căldură…cum ar fi aragazul.

Cam astea ar fi cele mai la îndemâna soluții pe care ți le recomandăm. Dacă mai știi altele, nu ezita să le folosești și să le împărtășești cu alții.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: