Viva Credit Blog

Viva Credit Blog

Ți s-au golit frigiderul, cămara și dulapul din bucătărie? Bineînțeles, se cere un drum la cumpărături.

Dar, totodată, nu ai vrea să dai o groază de bani pentru mâncare pentru că ai și alte lucruri de plătit. Facturi, întreținere, o rată la bancă… Ar mai fi și altele.

Noi ne-am gândit să-ți dăm niște sfaturi cum să faci să nu dai o avere pe mâncare.

Regula numărul 1:

Înainte să pleci la cumpărături, este obligatoriu să faci o listă cu tot ce ai nevoie. Vei vedea că, întotdeauna, vei ieși mai ieftin. Asigură-te că nu te abați de la ea! Astfel, nu vei mai fi ispitită de diversele ambalaje cât mai colorate, de lucruri inutile sau care nu-ți sunt necesare în perioada imediat următoare. În plus, salvezi și timp, pentru că vei urmări doar rafturile cu produsele scrise pe lista ta! Odată ajunsă acasă, constați că nu ai aruncat bani pe produse inutile iar, în final, vei observa că nici mâncarea nu ajunge la gunoi!

Regula numărul 2:

Nu pleca la cumpărături cu stomacul gol! Mănâncă, măcar, un sandwich înainte de-a ieși din casă. Eviți, astfel, să arunci cu banii pe tot felul de “bunătăți”, pe care le vezi printre rafturi. Dacă te bazezi pe impulsul de moment (în cazul în care ți-e foame), e foarte posibil ca mâncarea pe care o vei alege să fie în cantități foarte mari și nici măcar una atât de sănătoasă. Drept urmare, vei constata că mult din ceea ce ai cumpărat, de fapt, nu-ți place. Concluzia? Mănâncă bine, ia-ți lista de cumpărături și pleacă să cheltui bani inteligent!

Dacă ai respectat regula numărul 1 și 2, trecem la următoarea:

Woman checking the grocery receipt

Regula numărul 3:

Fă-ți cumpărăturile de la hypermarket-uri! Nu te duce la magazinul de la colțul blocului. Evită lanțurile magazinelor mici. Acolo adaosul comercial va fi întotdeauna un pic mai mare! Plus că la un hipermarket, varietatea alimentelor este mult mai mare iar ofertele la prețuri, pentru anumite produse, sunt o tehnică ce se practică foarte des. Vei găsi diferite reduceri de care ar fi cazul să profiți. Îți mai salvează niște bani în portofel.

Regula numărul 4:

Acum că ai terminat de făcut cumpărăturile, unde le pui? Ai pungi în casă? Minunat! Ia-le cu tine când pleci la cumpărături. Asta este încă o metodă de-a economisi bani.

Nu mai cumpăra alte pungi. Azi 50 de bani, mâine 1 leu, poimâine 4 lei că deh…ești la un hipermarket și ai nevoie de una mare. Adună pungile într-o plasă mai mare și folosește-le sau refolosește-le! Cum s-ar spune, trebuie să ai în casă o pungă de pungi!

Sfatul nostru: Nu pleca la cumpărături fără pungă/plasă! Economisește ! Nu irosi!

Si, o ultimă regulă:

Fă-ți cupoane de reducere și carduri de fidelitate care îți sunt oferite de hipermarketuri. Chiar dacă reducerea pe care ți-o ofera ți se pare mică, se simte la buzunar. Vânează reducerile, dar fii foarte atent să fie reale. Nu pica în capcana strategiilor de marketing unde reducerile nu sunt, de fapt, reduceri. Fii atent și la promoții

Ți-am prezentat mai sus 5 reguli de a face cumpărături cu bani puțini sau…mai puțini ca înainte.

Încearcă să le respecți și o să vezi schimbarea. Spor la cumpărături inteligente.

Un gând despre &8222;5 reguli simple pentru a economisi bani când mergi la cumpărături!&8221;

  1. Ana Aurora spune:

    Excelente sfaturi si chiar de folos
    O zi minunata Viva😊

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: