Viva Credit Blog

Viva Credit Blog

Mircea Dumitrescu are un talent remarcabil pentru vioară, instrument pe care îl învață de peste 14 ani. Chiar și acum probabil că exersează în bucătărie. Micul violonist trăieşte împreună cu cei doi părinţi (mama este singura angajată în prezent), fratele său mai mic (15 ani) şi cei doi bunici, într-un apartament cu 3 camere.

Toate evenimentele, cursurile de maestru şi competiţiile la care participă Mircea presupun costuri greu de acoperit pentru familia sa, unde venitul sigur îl reprezintă, în prezent, salariul minim al mamei. Investițiile în educația băiatului au fost acoperite cu multe sacrificii. Mircea a fost nevoit să apeleze constant la sprijinul unor programe de susținere a tinerelor talente, fără de care nu ar fi putut să participe la masterclass-uri cu violoniști precum Liviu Prunaru, Gabriel Croitoru, Șerban Lupu sau Mihaela Martin, și nici să participe la evenimente naționale și internaționale.

Mircea Dumitrescu

Noi, Viva Credit, i-am întins o mână de ajutor micului violinist. Am suportat cheltuielile pentru transportul viorii, achiziționarea unor corzi noi, dar și deplasarea la un concurs în afara țării. Pe lângă toate acestea, Mircea a primit bani și pentru un nou costum pe care să-l îmbrace atunci când urcă pe scenă.

La doar 19 ani, a câștigat peste 50 de ori premiul I și excelență la competiții naționale, 15 premii internaționale și a participat ca invitat la numeroase evenimente, concerte, ca solist sau în recitaluri, atât în țară, cât și pe scene internaționale (Milano, Roma, Műnchen).
Visul lui Mircea este să ajungă un violonist de top și să cânte alături de maeștrii săi pe marile scene ale lumii concerte de Brahms sau Tchaikovsky, compozitorii săi preferați.

Mult succes, Mircea!

Mircea Dumitrescu in concert

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: